keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pihalta poissa

Ihan päin mäntyä
Kun pihabongari lähti laturetkelle, vaihtuivat linnut nisäkkäisiin tai paremminkin nisäkkäiden jälkiin. Tai vielä tarkemmin jäniskevennyksen ainekset retkestä tuli.

Ensimmäisessä kuvassa huomataan, että ristiturvalla ei mene kovin hyvin, kaikki menee niin sanotusti päin mäntyä. Toisaalta tänään loppuu jäniksen metsästyskausi, joten pupujusseilla voisi ajatella olevan hieman rauhallisempia päiväunia. Toki niillä on monta muutakin vaaraa kuin metsästävät ihmiset.

Telkänpöntöstä jänölle pesä? 
Laturetkeni kulki Liesjärven kansallispuistossa ja sen lähellä. Hieno aurinkoinen päivä ja lämpötila nollan vaiheilla. Upeaa. Jäällä, varsikin Kyynärällä oli vettä jään päällä ja kun lumi suksien alla painui, niin suksenpohjat kostuivat. Myös jäniksen jäljet olivat joissain paikoissa pohjaltaan märät, joten kovin pinnassa vesi lumivaipan alla on.

Kun bongari lähtee pois kotipihalta, oppii uutta. En ole ennen tiennyt että puput pesivät pöntössä. Kuva kuitenkin todistaa jussin palailleen kotipuuhun joskus aamuyön tunteina. Onkohan jänikset lainkaan nisäkkäitä, voisko pöntöstä bongata jäniksen kuoriutumattoman jälkeläisen. Ehkä olinkin linturetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti