torstai 23. helmikuuta 2012

Varpuspöllö

Työt häiritsee ikkunasta ulos katselua. Ehtii vieläkin tulla hämärää ennen kotiin tuloa, vaikka kevät onkin iltoja valaissut. Vaan on siitä hyötyäkin. Tänään tuli tuossa klo 17 pintaan minulle uusi tuttavuus laudan lähistölle. Kiikarointi pihlajanoksalle ja kyllä se pöllö on. Eipä niitä taida olla muita noin pieniä kuin tämä varpusmalli, joten varmana havaintona sitä pitäisin.

Syötyäni ulos tarkastamaan lintujen eväiden riittävyys. Ja siinä se oli jälleeen; pöllö lensi oksalle ja siitä kävi tarkastamassa pikkulinnun (reikä 32 mm) pönttöön. Mitähän se sieltä? Kävelin sadan metrin päähän lomailevia naapureita katsomaan. Vapuspöllö tuli siellä jälleen oksalle noin 5 metrin päähän. Aika hämärää alkoi jo olla, mutta kyllä se samanlainen oli kuin kotipihallakin. Ja taas se kävi kahden pöntön suulla kurkkaamassa sisälle pönttöön.

Luin juuri, että varpuspöllö useinkin tekee pönttöihn ravintovarastoja, mutta noissa pienireikäisissä tuskin siitä on kyse. Olisiko koittanut hämärän saalistusetkellä saada pöntössä yöpyvistä linnuista vatsantäytettä? Aika ovelaa, joskin nähtävästi turhaa puuhaa tällä kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti