maanantai 20. helmikuuta 2012

Tarjotut eväät

Houkutusta ja koukutusta, sitä kai lintulautaruokinta on. Pihallani on tarjolla täytettä nokkiin viidessä kohdassa, joskin näistä vain kahdessa hieman runsaammin ja huolletummin.

Paikka 1. Ruokinta purkin näkee ikkunasta, mutta maahan sen alle ei. Tämä on harmi, sillä tarjolla on kuorellista auringonkukansiementä ja kauraa. Näitä tiaiset, pikkuvarpuset ja vihepeipot heittelevät alas lajikumppaniensa ja keltasirkkujen, mustarastaiden ekä närhien iloksi.

Urpiaiset paikka kakkosessa ja sinitiainen pötkylällä.
Paikka 2. Mökkimäinen puulauta, tarjolla kuorittua auringonkukkaa ja hieman pähkinää. Ihan vieressä talisiemenseos pötkylä. Näkyvyys keittiön ikkunasta mitä parhain. Seuratuin paikka, joskin samasta ikkunasta näkyy myös paikka1.

Paikka 3 on verkko, jonka sisällä on peuran talia, ei näytä hirmusti menevän kaupaksi, mutta antaa nyt vielä olla, jos lämpiävät säät tekisis siitä pehmeämpää ja ehkä haukuttelevampaa.

Paikka 4. Vihreäverkkoinen talipallo pikku mökissä. Suositeltavaa kai olisi ottaa verkko pois, mutta tuohon malliin se ei oikein onnistu. Sinne ei kovin hyvin näy, mutta pallon menekistä päätellen (noin pallo /1-2 vk) ihan ruuhkasin paikka ei ole.

Paikka 5. Jakautuu tavallaan kahtia, sillä eilen hieroin yhden talipallon kahden puun (kuusi ja haapa) kylkeen. Vinkin kuulin taannoin radiosta ja takoitus olisi saada houkutelluksi puukiipijä pihapiiriin. Hieman huonosti seurattavissa paikoissa nuo rungot ovat, mutta täytyy nyt muistaa sinnekin suuntaan katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti