lauantai 9. tammikuuta 2016

Vuosi 2016 tuli jo!

Metso puolusti reviiriään ponnekkaasti Eerikkilän
urheiluopiston lähellä
Niinhän siinä kävi - jälleen - että kevään jälkeen lintujen merkintä jäi sikseen. Kesäkuulle tullessa lajeja oli kertynyt 72 ja sen jälkeen vain yksi (ruokokerttunen). Näistä 22 lajia näkyi The Pihalla. Yksi (kotka!) pihalta katseltuna, mutta muut pihalla havaittuna.

Sinitiainen on ruokinnan yleisin lintu... vai talitintti...
no jompikumpi
Kirjaamattomia elämyksiä linnut antoivat kevään jälkeenkin. Ne vaan jäi merkkaamatta. Harmaaharikaroita tuntui olevan edellisvuosia enemmän. Kotkan näin Liesjärven kansallispuistossa vielä toiseenkin kertaan. Metsoa pääsin katsomaan ihan silmiin, tai kumminkohan päin sen oikeastaan oli.

Syksyn tultua The Pihalle laitettiin ensin kaura-auringonkukka (kuorineen) seos etäämmälle pihlajaan. Leuto syksy muuttui joulun jälkeen paukkupakkasiksi ja sitä ennen laajensin ruokintaa talipötkylöihin ja pähkinä-auringonkukka (kuorittuna) seokseen.

2016 uutuutena koitan pitää jotakin pienempää tarjottavaa muiden seassa, ensimmäisenä hirssiä. Aiempien vuosien pellavansiemenen en ole huomannut menevän juurikaan kaupaksi.
Pyrstötiaisia 9.1. 2016

Vuoden vaihtuessa innolla taas havaintovihkon pariin. Nyt 9.1. lajeja on siihen kertynyt 12 kappaletta, joista 10 The Pihalla. Iloisin havainto oli nähdä pitkäpyrstöjä Liesjärven kansallispuistossa Kyynäränharjulla. Ehkä pyrstötiaiset tulevat sieltä 1 km päästä vielä Pihallekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti