sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Punatulkun jalka

On helmikuun loppupuoli ja lauha ilma. Lintujen ruokinnalla tuttu talitiaisen kevään merkkilaulu on soinut varsinkin harvoina aurinkoisina päivinä. Toki muutkin lajit valoisaa aikaa kuuluttaa, mutta talitintti jotenkin vaan on se perinteinen ääni.

Kaksikymmentä lintulajia on tullut alkuvuonna 2015 täyteen. Näistä 14 lajia The Pihalla. Ensimmäiset punatulkut nähtiin 5.2 ja sen jälkeen varsinkin yksi on käynyt pensaan alla syömässä usein. Yksilön tunnistaa helposti sen vammautuneesta jalasta.

Maassa pomppiminen yhdellä jalalla onnistuu kun pyrstöllä hieman tukee. Lentokykyä ei jalan väärä asento näytä haittaavan. Oksalla istumassa en tuota tulkkua ole nähnyt, voi olla, ettei se oikein onnistu. Kestääkö sitten lopputalven pakkaset, jää nähtäväksi. Pesimäonnea naaraas punatulkulla tuskin pääsen seuraamaan, vaikka puolision saanti ja pesintä onnistuisikin.

Loppuun tuo 20 lajin lista järjestyksessä: Tali-, sini-, kuusi-, hömötiainen, närhi, mustarastas, töytötiainen, viherpeippo, pikkuvarpunen, varis, harakka, käpytikka, pyrstötiainen, korppi, varpunen, naakka, punatulkku, puukiipijä, keltasirkku, kalalokki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti