sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pihabongaus 2015

Oravan ketteryyttä
Pihabongaus viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Omat havainnot tuli jo merkittyä BirdLifen sivulle. Yhdeksän lajia ja 54 yksilöä oli sunnuntai aamupäivän tunnin anti.

Lauantainakin tuli jo katseltua ja kirjailtua lintuja sillä silmällä, mutta hieman rikkonaisemmin kuin nyt sunnuntaina. Lauantaina kävi käpytikka, jota sunnuntaina ei näkynyt.

Ilmoitetut lajit ja lukumäärät The Pihalta olivat seuraavat: Sinitiainen 20, talitiainen 12, pyrstötiainen 6, pikkuvarpunen 5, närhi 4, hömötiainen 2, kuusitiainen 2, mustarastas 2 ja töyhtötiainen 1 kpl. Lisäksi oravia juoksi kai kaikkiaan kolme kappaletta sinne tänne hangen pinnalla.

Pyrstötiaiset eivät Pihalla viihtyneet kuin minuutin pari, havainnoista se oli kuitenkin ehkä sykähdyttävin. Tänä talvena ei pyrstiksiä ole vielä aiemmin huomattu ruokinnalla käyneenkän.




Lauantaiaamuna ikkunassa kopsahti. Tulos näkyi ikkunan alla. Töytötiainen oli paikallaan hangella. Näytti hengittävän eikä verta tullut nokasta. Pelkäsimme sen siihen kylmettyvän, mutta hanskoja hakiessa lintu elpyi niin, että lennähti läheisen pensaan suojiin. Onneksi



Talitiaisen "syöksy" talipötkylälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti